Vacature
Orthopedagoog (0,2 – 0,4 wtf)

Basisschool de Nieuwe Linde is een nieuwe basisschool in Oisterwijk, ontstaan vanuit een ouderinitiatief. Vorig schooljaar, in september 2021, hebben wij onze deuren geopend. Emotionele veiligheid, betekenisvol onderwijs en zorgen voor jezelf, elkaar en de wereld staan bij ons hoog in het vaandel. De school is volop in ontwikkeling en bestaat op dit moment uit zo’n 70 heerlijke kinderen, fantastische leerkrachten, een verbindende directeur en een heleboel vrijwillig actieve ouders die zich samen inzetten voor een fijne school. Voor deze unieke startende school zijn wij op zoek naar een orthopedagoog die er net als wij vól voor wil gaan om te komen tot een school waar kinderen, ouders en professionals tot groei en bloei komen.

Ben jij de orthopedagoog die graag werkt binnen het basisonderwijs en die het kind in zijn totaliteit en eigenheid ziet? Ben jij de persoon die vanuit een helikopterview leerkrachten, ouders en kinderen kan ondersteunen bij het vinden en bieden van de juiste ondersteuning voor het individuele kind? Dan is deze unieke kans echt iets voor jou!

Functiebeschrijving

Binnen de startende school zul je als orthopedagoog de doorgaande ontwikkeling van de kinderen volgen. Je volgt de totale ontwikkeling van de kinderen en bent vanaf de aanmelding betrokken. Je observeert regelmatig in de klassen, waarbij je een signalerende rol hebt en waarbij je de leerkracht adviseert wat betreft de best passende begeleiding op groepsniveau en individueel niveau. Je neemt deel aan het ondersteuningsteam en hebt een coördinerende rol wat betreft interne leerlingzorg en externe betrokken deskundigheid. Indien er externe deskundigheid nodig is, begeleid je ouders en de leerkracht naar de juiste zorg. Je zorgt voor de borging van goede ondersteuning van de leerlingen. Daarnaast heb je een rol in de professionalisering van het team, afhankelijk van de ondersteuningsvragen en expertise binnen het team. Ook ben je betrokken bij (beleids-)ontwikkeling op het gebied van o.a. zorg en pedagogisch klimaat.

Functie eisen

Opleiding en expertise

 • Je bent in het bezit van een relevante afgeronde masteropleiding.
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van je basisaantekening psychodiagnostiek (om diagnostische verslagen goed te kunnen interpreteren en vertalen naar de onderwijssituatie. Op termijn zou screenend en diagnostisch onderzoek onderdeel kunnen gaan uitmaken van het takenpakket).
 • Je hebt een registratie vanuit het SKJ, NVO of NIP.
 • Ervaring binnen het basisonderwijs is een pré. Mocht je ervaring nog beperkt zijn, dan vinden wij het van belang dat je de mogelijkheid hebt tot intervisie of supervisie met vakgenoten.
 • Je hebt bij voorkeur expertise op het gebied van leerproblemen, hoogbegaafdheid, sociaal emotionele ontwikkeling en sensorische informatieverwerking.

Competenties

 • Je kunt goed observeren en sluit aan op de behoeften van het kind. Je wilt en kunt ieder kind zien in zijn totale ontwikkeling en bent in staat om de begeleiding flexibel aan te passen op de behoeften van het kind en de klas.
 • Je hebt een signalerende rol en zet je bevindingen om in handelingsadviezen. Je probeert hiermee probleemsituaties zoveel mogelijk te voorkomen (preventieve aanpak). Wanneer er toch sprake is van gesignaleerde problemen (door ouders, kind, team of jouzelf), werk je op een planmatige manier naar verbetering waarbij zowel ouders als de leerkracht als belangrijke deskundigen worden betrokken en er evaluatie plaatsvindt.
 • Je kunt adviezen van externe deskundigen vertalen naar de onderwijssetting en zorgt samen met de leerkracht voor (borging van) de juiste begeleiding van het kind.
 • Je communiceert open, helder en vriendelijk met zowel de leerlingen als ouders, het team en externe partijen. Daarnaast heb je een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, die o.a. wordt ingezet voor het schrijven van protocollen en verslagen.
 • Je kunt open reflecteren op zowel de leerlingen als jezelf, het onderwijsproces en het team.

Eigenschappen

 • Je kunt goed en flexibel samenwerken binnen een klein team dat zichzelf en het onderwijs steeds doorontwikkelt.
 • Je bent in staat om prioriteiten te stellen en je eigen werk te organiseren.
 • Je bent integer, gaat vertrouwelijk om met informatie en bent respectvol naar een ieder. In het dagelijks handelen volg je de beroepscode.

Wij bieden

 • Een leerzame en inspirerende werkomgeving binnen een startende school, waar – passend binnen de visie – veel ruimte is voor eigen inbreng.
 • Salaris conform CAO PO OOP 11.
 • Een jaarcontract (bij gebleken geschiktheid volgt een contract voor onbepaalde tijd).
 • Vanwege het beperkte leerlingaantal is de omvang van het contract op dit moment beperkt. Gezien de verwachte groei in de leerlingpopulatie zal er mogelijk in de toekomst meer formatieruimte vrijkomen.
 • Startdatum z.s.m., in overleg.

Interesse?

Ben jij degene die zichzelf herkent in onze visie en enthousiast wordt van basisschool de Nieuwe Linde? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet!

 • Stuur je motivatiebrief en CV naar vacatures@denieuwelinde.nl
 • Op de website www.denieuwelinde.nl vind je informatie over onze visie en onderwijsconcept. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen Schutten (directeur) via telefoonnummer 013-4700340 of per e-mail via ellen@denieuwelinde.nl.