Nieuwsbericht

Ontmoeting

Een (nieuwe) school kiezen doe je niet zomaar, dat is een grote stap voor zowel kinderen als ouders. Omdat de school pas in september zal openen, is het op dit moment nog niet mogelijk om school ‘in bedrijf’ te zien. Wij vinden het belangrijk om geïnteresseerde ouders en kinderen niet alleen informatie te geven, maar hen ook al iets van de school te laten ervaren en kennis te maken met de leerkrachten en directrice. Op zondag 18 april was er daarom de mogelijkheid om met het hele gezin op een gezinsfiets van Piet Plezier een rondje door het bos te fietsen en daar op verschillende punten de leerkrachten en directrice te ontmoeten. Per stop was er naast de mogelijkheid om kennis te maken en in gesprek te gaan ook een leuke activiteit voor de kinderen, passend bij elementen uit het onderwijs van de Nieuwe Linde. Bij Marjo konden de kinderen een ‘schilderij’ maken van materialen uit de natuur, zoals blaadjes, dennenappels, eikels en takjes. Bij Evy was een bosparcours uitgezet, dat op verschillende manieren door de kinderen kon worden gedaan. Geert daagde de kinderen uit om met het hele gezin samen op een boomschijf te gaan staan, en steeds te kijken of ze ook samen op een nóg kleinere school pasten. Bij directrice Ellen konden kinderen op een creatieve manier rekenen; met boomschijfjes met getallen en dennenappels konden zij hun eigen sommen maken, op hun eigen niveau. Het was een stralend zonnige dag en wij hebben genoten van alle mooie ontmoetingen en vrolijke gezichten! Wat was het leuk om in deze coronatijd tóch de mogelijkheid te hebben om zonder tussenkomst van een computerscherm elkaar te ontmoeten.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

    Naam:

    E-mailadres:

    Ik heb interesse als:
    OuderProfessional

    Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en enkel gebruikt om contact met u op te nemen en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.