Over ons

Onderwijsstichting de Nieuwe Linde

Het plan om een nieuwe basisschool te starten komt voort uit een (ouder)initiatief met het verlangen naar onderwijsvernieuwing en het oprichten van een school waar het kind centraal staat; waar het kind in zijn totaliteit gezíen wordt en zich op zijn eigen manier en tempo mag ontwikkelen. Daarnaast hechten wij waarde aan de wereld om ons heen; wij zijn onderdeel van de wereld.

De naam van de school, de Nieuwe Linde, is een verwijzing naar de oude Oisterwijkse lindeboom achter het raadhuis. De Nieuwe Linde wil deel uitmaken van het dorp Oisterwijk. Wij willen een school zijn met de sfeer en omvang van een dorpsschool, een school waar iedereen elkaar kent en actief bij elkaar betrokken is. De Linde of lindeboom verwijst ook naar de natuur. Binnen onze school willen wij een zaadje planten voor de toekomst van onze kinderen. Wat er nodig is om de boom te laten groeien en bloeien is een goede voedingsbodem, condities om te groeien, geduld, vertrouwen en aandacht.

Onderwijsstichting de Nieuwe Linde is een onderwijsorganisatie en is statutair gevestigd in Oisterwijk. De stichting zal één school voor primair onderwijs omvatten. De grondslag van Onderwijsstichting de Nieuwe Linde is algemeen-bijzonder basisonderwijs. De stichting gaat bij het verzorgen van het onderwijs uit van de gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwingen en maatschappelijke stromingen voor het onderwijs, waarbij de normen- en waardenoverdracht erop is gericht dat de leerling een levensbeschouwing kan opbouwen en van daaruit een eigen inbreng kan hebben, een en ander met respect voor de levens- en maatschappijbeschouwing van anderen.

Lees meer over onze visie op onderwijs.

Stichtingsbestuur

Het bestuur van Onderwijsstichting de Nieuwe Linde bestaat uit de volgende personen:

Robert woont in Oisterwijk, is vader van twee kinderen en werkzaam als ondernemer in de ICT. Hij heeft bestuurlijke ervaring en is vanaf het begin betrokken bij de Nieuwe Linde.

Robert Nieuwenhuijse, Voorzitter

Rose woont in Oisterwijk, is moeder van twee kinderen, eigenaar van La Cour (coaching voor hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen) en docent bij de docentenopleiding Academie voor beeldende vorming bij Fontys.

Rose Noël, Vice-voorzitter